Om tidigare föreställningar

Badjävlar sommaren 2011 - Jonas Hellberg, Herbert Zander, Kent Rudolfsson och Urban Petersson.

Badjävlar sommaren 2011 – Jonas Hellberg, Herbert Zander, Kent Rudolfsson och Urban Petersson.

Teater Proximus har ett unikt samarbete med dramatikern och regissören Lars Molins barn. Samarbetet innebär att teatern har möjligheten att varsamt och kärleksfullt göra om tv-manusen till teater. För bearbetningen står Jonas Hellberg.

Jonas ä r ordförande i Teater Proximus och har bearbetat manuset. Han tycker att Lars Molin ska ses som TV:s motsvarighet till litteraturens Vilhelm Moberg.

Jonas är ordförande i Teater Proximus och har bearbetat manusen. Han tycker att Lars Molin ska ses som TV:s motsvarighet till litteraturens Vilhelm Moberg.

Den första filmen som gjordes om till teater var Kunglig Toilette 2008. Därpå följde Midvinterduell 2009. Båda föreställningarna gavs i Källa Bygdegård. År 2011 flyttades spelplatsen utomhus till Södviks gamla Gästgivaregård där Badjävlar sattes upp. 2012 spelades Potatishandlaren, 2013 Den tatuerade änkan och Saxonfonhallicken 2015. Varje produktion har setts av ett par tusen åskådare. Många i publiken har återkommit år efter år. Molin-teater på norra Öland har kommit att bli en uppskattad tradition.